Luchtdichtheid

Scholencampus te Beringen

Het Spectrumcollege, voormalig de Scholengemeenschap Sint-Pieter, bestaat uit vijf midden- en bovenscholen, een basisschool en een sportcomplex. Om hun toekomstige studenten een nieuwe schoolomgeving te voorzien te Beringen, opperde men bij de scholengemeenschap ervoor om de bestaande gebouwen niet meer te renoveren, maar een volledige nieuwbouw te realiseren.

Gerechtsgebouw

Het Gerechtsgebouw in Alkmaar werd in het kader van de landelijke renovatie van gerechtsgebouwen (het JR120-project) gerenoveerd. De Rijksgebouwen­dienst had hiervoor prestatiespecificaties geformuleerd.

Klimaatbeheersing

Aan de hand van deze prestatiespecificaties zijn voor het Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp in bouwteamverband adviezen gegeven. Het gaat hierbij specifiek om het thermische klimaat in kantoren, verkeersruimten en specifieke ruimten.

Luchtdichtheid

Waarom luchtdicht bouwen

Om steeds energiezuiniger te bouwen proberen we ongewenste warmteverliezen te minimaliseren. Dat gebeurt niet alleen door goed isoleren, maar ook door ervoor te zorgen dat er geen warmte of koelte via kieren en naden het gebouw verlaat. Om die reden worden er in een energieprestatie-berekening en de BREEAM-beoordelingen eisen aan de luchtdichtheid gesteld. Vanuit het comfort is de luchtdichting van belang om tocht te voorkomen en voor een goede werking van het ventilatiesysteem. Dit mag namelijk niet afhankelijk zijn van winddrukken op het gebouw.

Abonneer op Luchtdichtheid