Vocht

Scholencampus te Beringen

Het Spectrumcollege, voormalig de Scholengemeenschap Sint-Pieter, bestaat uit vijf midden- en bovenscholen, een basisschool en een sportcomplex. Om hun toekomstige studenten een nieuwe schoolomgeving te voorzien te Beringen, opperde men bij de scholengemeenschap ervoor om de bestaande gebouwen niet meer te renoveren, maar een volledige nieuwbouw te realiseren.

Gerechtsgebouw

Het Gerechtsgebouw in Alkmaar werd in het kader van de landelijke renovatie van gerechtsgebouwen (het JR120-project) gerenoveerd. De Rijksgebouwen­dienst had hiervoor prestatiespecificaties geformuleerd.

Klimaatbeheersing

Aan de hand van deze prestatiespecificaties zijn voor het Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp in bouwteamverband adviezen gegeven. Het gaat hierbij specifiek om het thermische klimaat in kantoren, verkeersruimten en specifieke ruimten.

Vocht

Meestal merken we pas iets van vocht in onze gebouwde omgeving als we er last van krijgen. Zolang de vochtigheid zich binnen een zekere bandbreedte beweegt voelen we ons comfortabel. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor een museumcollectie: de relatieve vochtigheid moet binnen enkele richtwaarden blijven om schade aan de stukken te vermijden. Voelen we nattigheid of is het te droog, dan is er wellicht iets mis.

Abonneer op Vocht